Månedsarkiv: september 2007

Lad os finde en rød – en liberal til nød

DR-P1’s Kaffeklubben er noget af en prøvelse. De pisser på højrefløjen for borgernes penge. Bloggernes top-10 er oplistet i dette indlæg. Min politik-liste kender vel selv journalister. Forhistorien kan man næsten ikke undgå at klikke sig til. Alligevel er det den relativt blogeliten underlødige venstrefløjsparodi Allan Mavepuster som er inviteret til politisk indflydelse. Ikke mig og ikke nogen af de store fra top-10-listen.

Lad mig konkret nævne de oplagte førstevalg til bloggerdeltagelse i et debatprogram:

1) Kim Møller fra Uriasposten 2) Steen fra Snaphanen 3) Manden bag Hodjas blog (Æ…øøh jo, det ER faktisk muligt at sende en email og spørge ham) 4) Kvinden bag Polemiken 5) manden bag kvinden (og bag denne blog, politiklister og jeg skal komme efter dig). 6) Mikkel Andersson fra mr. Andersson 7) Manden bag Universalgeniet (kræver at man har set besøgstal på wordpress.com).

Og vil man ikke tage fra besøgstop og historisk betydning, er der jo Monokultur, Skattetryk, Angantyr, Ulla Nørtoft Thomsen m.fl. Men nej, en kulturkonservativ, eller blot en klar højrefløjser, får ikke adgang til propagandakanalen.

Det er ikke mit ærinde at få en invitation fra Kaffeklubben. Hverken jeg eller en af de mest læste indvandringskritiske blogs kan være tjent med at agere alibi for den sammenspiste propaganda på P1.

Det er derimod mit ærinde at rejse en debat om, hvad HELVEDE den såkaldt borgerlige regering foretager sig med sit VKO-flertal.

Nu har de haft magten i 6 år. Hvad har de flyttet?

Evner de ikke at læse og forstå Uriaspostens utrættelige og grundige mediekritik???

Ved de ikke at medier har magt??

Blogpopularitet

Så ramte denne undersøgelse blogland, og straks begyndte de små høns at gogge. Hvem var blevet snydt for en fin placering, og var det ikke for dårligt at ham tossen var helt oppe som nummer 23?

For er der noget som interesserer danske bloggere, er det deres egen popularitet. Selvom bl.a. jeg har gjort en del for at styrke blogs status som samfundsdebatterende medium i traditionen med de kendte amerikanske warblogs, er blogs nok stadig primært et medium for selvcentrerede tøser m/k.

Oschlag har vel den førende debattråd pt, og Microformats.dk har kvalificeret debatten med en oplistning af de samme blogs placering på Technorati. Der er også en artikel på business.dk om, at firmablogs halter bagefter, men den er så tilplastret med reklamer at jeg ikke vil linke til den (tænk lidt over det!). Det sjoveste er nok kortet over links. Jeg ligger halvvejs ovre i fornøjelser, kultur og hverdagsbetragtninger, hvilket må skyldes mine mange gamle kommentarer på diverse tøseblogs.

Der nævnes nogle grunde til forskellene på de 2 lister, nemlig at technorati baserer sig på nye links, og ikke faste links i blorolls. Dette skulle ifølge nogen give et bedre mål for en blogs status eller popularitet end Primelabs metode.

Well, begge metoder har fordele og ulemper. Primelabs metode har den store fordel, at man ikke skal melde sig til. Polit-bloggere er fx. ikke særligt interesseret i meta-gejl og popularitetskonkurrencer. Der gik f.eks. en rum tid inden jeg selv tilmeldte den håndfuld politiske blogs jeg havde teknisk ansvar for, og jeg tvivler da på, at mine 2 første blogs nåede at komme på Technorati.

Technorati har først og fremmest den fordel, at placeringerne bygger på nyere og derfor mere relevante data. Fx. er denne blog og Polemiken ikke hvad de var engang, hvilket fint illustreres af de 2 resultater (denne er nr. 27 hos Primelabs, nr. 69 hos T).

Så vidt jeg kan se af min egen placering på kortet, bygger også Primelabs metode på links i kommentarfeltet (ellers var min blog nok dømt mere klart politisk), hvilket givetvis er en dårlig idé.

Trine Maria har en kommentar om at link ikke nødvendigvis er lig med popularitet, samt at spammerne let kan ende med at vinde. Det første er jeg kun delvist enig i. Popularitet er måske at tage munden fuld, men indflydelse eller betydning passer meget godt. At spammerne ender med at vinde tror jeg til gengæld på. Det er for let at målrette en adfærd, evt. automatisk, som genererer links, især, hvis kommentarlinks tæller med.

Rene har en kommentar med flg. opsummering:

Antal kommentarer, antal pingbacks og antal trackbacks er mindst lige så væsentlige som antallet af links i indlæg, hvis vi skal måle antallet af kommunikationer, som vist er det, I forsøger.

Med min erfaring i polit-blogs, kan jeg sige, at de mest ligegyldige indlæg kan give de længste og mest ligegyldige debatter, hvor folk blot mundhugges. Antal kommentarer er en dårlig målestok. Pingbacks og trackbacks er nok et bedre mål.

Men det vigtigste mål for en blog er selvfølgelig antallet af besøgende. Det er da fint at finde mønstre i kommunikationen på kryds og tværs, men besøgstallet må være det ultimative mål for betydning og popularitet. Og her, kære tøser, halter I langt bagefter polit-bloggerne. Lad mig lige flette en top-10 af dagens weblogs og politikliste fra chart.dk (hvor dog bl.a. denne, many og slagtenhelligko mangler):

1. Uriasposten 2271 (politik)
2. Snaphanen 1148 (politik)
3. Hodjas blog 1066 (politik)
4. Singleton 837 (tøsesnak o.lign.)
5. Polemiken 675 (politik)
6. Dansk politik 565 (politik)
7. Humanisme.dk 563 (politik)
8. Punditokraterne 560 (politik)
9. Om livet i al alm. 531 (tøsesnak o.lign.)
10.Denmark Online 467 (politik)

Jeg tror egentlig resultatet taler sit tydelige sprog om hvad der er interessant ved blogs.